RSS

Επικίνδυνες μεταλλάξεις

05 Ιολ.

Επικίνδυνες μεταλλάξεις
Όπως ανέφερε ο Καθηγητής του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Αντρέας Κωνσταντίνου, υπάρχουν χιλιάδες ουσίες με καρκινική δράση. Ορισμένες από αυτές, όπως για παράδειγμα οι αφλατοξίνες, θεωρούνται, είπε, ιδιαίτερα τοξικές και επικίνδυνες για την υγεία.
Αναφερόμενος στο μηχανισμό ανάπτυξης του καρκίνου εξήγησε ότι
είναι το αθροιστικό αποτέλεσμα των μεταλλάξεων που συμβαίνουν στο ανθρώπινο DNA. «Εάν ο άνθρωπος σε κάποιο στάδιο της ζωής του εκτεθεί σε καρκινογόνες ουσίες και συμβούν κάποιες μεταλλάξεις και ακολούθως άλλοι παράγοντες επιφέρουν επιπρόσθετες μεταλλάξεις, φθάνουμε σε ένα σημείο όπου οι μηχανισμοί προστασίας γίνονται αναποτελεσματικοί και εκδηλώνεται η καρκινογένεση», εξήγησε ο καθηγητής, προσθέτοντας ότι τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα στις τοξικές ουσίες, διότι ο οργανισμός τους βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης. Ερωτηθείς εάν διατρέχουμε κίνδυνο από την κατανάλωση τροφών που περιέχουν αφλατοξίνες έστω και σε επιτρεπτά όρια, ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε ότι το ιδανικό θα ήταν να μην εισέρχονται στον οργανισμό μας τοξικές ουσίες. «Εάν ένα παιδί πίνει τρία ποτήρια γάλα την ημέρα και τρώει γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία περιέχουν αφλατοξίνες, τότε υπάρχει πιθανότητα να παρουσιάσει πολλές μεταλλάξεις και να δημιουργηθούν καρκινικά κύτταρα», συμπλήρωσε.
Τα βιολογικά προϊόντα, όπως είπε ο Καθηγητής, αποτελούν την καλύτερη επιλογή στην εποχή μας, καθότι προέρχονται από καλλιέργειες όπου απαγορεύεται η χρήση φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και ορμονών. Η βιολογική γεωργία, συμπλήρωσε, προσφέρει προϊόντα που είναι περιβαλλοντολογικά πιο ασφαλή και δεν διατρέχουν κίνδυνο να επιμολυνθούν από τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.
Advertisements
 
3 Σχόλια

Posted by στο 05/07/2009 in Φαγητό και ποτό

 

3 responses to “Επικίνδυνες μεταλλάξεις

  1. Mάριος

    07/07/2009 at 03:42

    !!!

     
  2. iannis

    07/07/2009 at 05:29

    Καμμια αντιρηση σε ολα αυτα….Στο εξωτερικο οπου ο παραγωγος σεβεται τον καταναλωτη..το καταλαβαινω…Στην χωρα μας..με τον οχαδελφισμο και τον ζαμανφουτισμο…που μας διακατεχει και που ο παραγωγος…εχει γραμμενο τον καταναλωτη στα παλια του υποδηματα και το μονο που τον απασχολει ειναι το ευκολο κερδος..(εννοειται…ο κανονας εχει παντα και τις εξαιρεσεις..)Πως μπορει να ειναι σιγουρος για την αυθεντικοτητα των βιολογικων προιοντων ο καταναλωτης?Γινεται ο αναλογος ελεγγος στον παραγωγο για την γνησιοτητα των προιοντων του???Καλημερα…Ελενη!!!!αγενεια μου…Συγνωμη!!!

     
  3. Bio-Μπαξές

    08/07/2009 at 01:13

    Σχετικά με τους ελέγχους θα βάλω μια καταχώρηση μόλις βρώ λίγο χρόνο.Ισως και αύριο..Καλό σας βράδυ.

     

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: