RSS

Τη βοήθειά σας και πάλι 1

04 Σεπτ.

Γειά σας φίλοι μου.

Θυμάστε που σας είχα πει οτι θα χρειαστώ και πάλι τη βοήθειά σας;
Έχω επιλέξει λοιπόν κάποιους παραγωγούς με τους οποίους σκέφτομαι να συνεργαστώ.
Με κάποιους από αυτούς έχω γνωριστεί, έχω μιλήσει μαζί τους, ενώ με κάποιους άλλους όχι (λόγω απόστασης).
Κάποια προιόντα έχω δοκιμάσει και κάποια άλλα όχι. Εδώ σας θέλω λοιπόν… Πείτε μου αν έχετε δοκιμάσει κάποιο από τα παρακάτω προιόντα, και τα σχόλιά σας.

Ας ξεκινήσω από τα κρασιά. Γερό ποτήρι δεν είμαι και γι αυτό όσα κρασιά και να δοκιμάσω, μιαν αντικειμενική γνώμη δεν μπορώ να την έχω…

  • Κρασιά Πάντου ( Δια Παντός, Ορεινό ερυθρό, Βόρειος, Ορεινό λευκό, Υδρούσα και Ημίγλυκος) – Κτήμα Πάντου, Υδρούσα Φλώρινας.
  • Τα κρασιά του Μπελιά ( Κόκκινο παλαιωμένο, λευκό, Αναστασία λευκό, Ροζέ, Τσίπουρο και Τσικουδιά παλαιωμένα σε δρύινα βαρέλια)- Κρασιά Μπελίδη, Βαθύλακος Κοζάνης
  • Κρασιά Κομούτου – Κτήμα Κομούτου, Ζάκυνθος
  • Κρασιά Γκιούλη – Κτήμα Γκιούλη, Κλημέντι Κορινθίας
  • Κρασιά της Ι.Μονής Αγ.Τριάδας – Χανιά Κρήτης
  • Ασφαλώς και θα βάλω όλα τα Ναουσαίικα κρασιά (και χωρίς να ζητήσω τη γνώμη σας χαχα) Δαλαμάρα, Πήγασος, Κελεσίδη, Μητσιάνη
  • Τι έχετε να μου πείτε για την Πειραική μπύρα;

Όσον αφορά τα παραδοσιακά προιόντα:

  • Οικοτεχνία Βοσκοπούλου (γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, τουρσιά) – Πιπεριά Αριδαίας
  • Καιμάκτσαλαν (γλυκά, ζυμαρικά κλπ) – Λουτράκι Αριδαίας
  • Παραδοσιακά προιόντα Κελεσίδη (γλυκά, μαρμελάδες, τουρσιά) – Γιαννακοχώρι Νάουσας
  • Οικοτεχνία Παπαγιαννίδη – Λέσβος. (αυτή εδώ έχει κάποια ιδιαίτερα προιόντα όπως:μαρμελάδες ροδάκινο με ούζο, βατόμουρο με ούζο, Πορτοκάλι με μαστίχα, ροδάκινο με μαστίχα. Και σάλτσες όπως : ντομάτα με πορτοκάλι, ντομάτα-ελιές-ούζο, Ντομάτα-μαστίχα, ντομάτα-φράουλα.) Πολλά από τα προιόντα αυτά έχουν βραβευθεί. Δεν τα έχω δοκιμάσει…
  • Γεύσεις Μοναδικές – Λέσβος. ( εκτός των άλλων συνηθισμένων προιόντων έχουν και κάποια ζυμαρικά όπως: Ζυμ. σοκολάτας, ζυμ. αστακού, ζυμ. αμυγδάλου) Πανάκρυβα τα βρήσκω (σοκολάτας τα 200γρ. 6 ευρώ, αστακού και αμυγδάλου τα 250 γρ. 5,5 ευρώ), αλλά λέω…μήπως κάποιος από σας τα έχει δοκιμάσει…
  • Τα παραδοσιακά της Ευγενίας (γλυκά, πίτες, λικέρ, ζυμαρικά) – Νάουσα. Κι αυτά θα τα βάλω… χωρίς να σας ρωτήσω.

Προσέξατε οτι στον τίτλο έχω βάλει τον αριθμό 1; Εννοείται οτι θ’άκολουθήσει το 2 και ίσως και το 3. θα το κάνω κι εγώ…σίριαλ. Γι αυτό λοιπόν…..ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ….

Advertisements
 
11 Σχόλια

Posted by στο 04/09/2009 in Φαγητό και ποτό

 

11 responses to “Τη βοήθειά σας και πάλι 1

  1. close in living

    04/09/2009 at 02:43

    Δύσκολα μου βάζεις…Βορειοελλαδίτισσα φίλη μου!!!!Λίγο πιό πάνω από την Νάουσα, δοκίμασε το "Βιβλία Χώρα", λευκό και ροζέ, και "Τέχνη Αλυπίας"κόκκινο….Για τσίπουρα δεν μιλάω……Τα πίνω την ώρα που βγάινουν από το καζάνι, μαζί με τον μεζέ!!!!Καλημέρα:)))))

     
  2. yannidakis

    04/09/2009 at 16:13

    διαβασα για την μπυρα & θα σου προτειν την Ρεθυμνιωτικη μπυρα που ειναι εκπληκτικη.Πολυ καλο κρασι βγαζει η Ενωση Πεζων εδω στο Ηρακλειο.Απο Μοσχοφυλερα, του Μπουταρη ειναι σταθερη αξια.Μιλαμε για ελληνικα παντα :[

     
  3. .

    04/09/2009 at 16:28

    Καλή μου φίλη, μπορώ να σου πω την προσωπική μου γνώμη για δυο κρασιά που ξέρω (είμαι φανατική οπαδός τους, ειδικά στο ένα), την Κεφαλλονίτικη Ρομπόλα (πολυβραβευμένη διεθνώς) και του Μπουτάρη, που αναφέρει κι ο φίλος μας yannidakis… Επίσης, τρελαίνομαι για Μαυροδάφνη, αλλά δεν ξέρω να σου πω μάρκα και εταιρεία….Σε ότι αφορά τη μπύρα, οι μόνες που ξέρω και πινω είναι οι γνωστές Amstel, Heineken & Black Irish…Τα γλυκά και παραδοσιακά προϊόντα που αναφέρεις, δυστυχώς δεν τα γνωρίζω και λυπάμαι που δε μπορώ να βοηθήσω….Περιμένω τη συνέχεια…. Φιλάκια και καλό απόγευμα :))

     
  4. Bio-Μπαξές

    04/09/2009 at 16:29

    cil και yannidakis σας ευχαριστώ για την προσοχή σας, αλλά επειδή είστε πολύ καινούριοι μου φίλοι θα ήθελα να σας πω οτι τα μαγαζάκι που θ\’ανοίξω θα έχει βιολογικά προιόντα. Ψάχνω λοιπόν κρασιά από βιολογικής καλλιέργειας αμπελώνες. Οι αμπελώνες του Μπουτάρη δεν είναι βιολογικοί αλλά ανοίκουν στην ολοκληρωμένη διαχείρηση – δεν είναι το ίδιο… Σ\’έναν κατάλογο που έχω δεν έχω δει την Ένωση Πεζών, αλλά την Ένωση συνεταιρισμών ηρακλείου.Δεν πρέπει να\’ναι το ίδιο ε; Cil το "Βιβλία χώρα" κάτι μου λέει σαν όνομα, το "τέχνη Αλυπίας" τίποτα… Γνωρίζεις αν είναι από βιολ. καλλ. σταφύλι;

     
  5. Γιώργης

    04/09/2009 at 17:29

    Τόσο τα κρασιά του οινοποιείου Βιβλία Χώρα όσο και τα του οινοποιείου της Τέχνης Αλυ΄πίας είναι της περιοχής μας. Το ένα είναι μεταξύ Κοκκινοχωρίου και Γαληψού Καβάλας και η Τέχνη Αλυπίας είναι στο Μικροχώρι Δράμας. Είναι ανταγωνιστές μας με πολύ καλό όνομα και ειδικά τους ανθρώπους του Μικροχωρίου είχα την ευτυχία να τους γνωρίσω από κοντά. Κάνουν εξαιρετική δουλειά αλλά δεν θα εκφέρω γνώμη για τα προϊόντα τους. Νομίζω και οι δύο είχαν κατεύθυνση προς την βιολογική καλλιέργεια αλλά…Θεωρώ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ την αναζήτηση των βιολογικών προϊόντων στο κρασί. Αυτό γιατί επιτρέπεται η χρήση του Χαλκού σε κάποιες συγκεντρώσεις το οποίο είναι βαρύ μέταλλο και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΟΞΙΚΟ, και του θειαθιού το οποίο αφήνει δυσωδία αφού εκ των πραγμάτων θα δημιουργήσει υδρόθειο στο κρασί το οποίο έχει ΑΠΑΑΙΣΙΑ οσμή.Τα υπολοίματα των φυτοφαρμάκων στοι κρασί είναι ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΑ και η νόμοι έχουν ορίσει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΑ ΟΡΙΑ στις συγκετνρώσεις των ουσιών αυτών.Μια εταιρία όπως εμείς η οποία διαθέτει τα ανάλογα πιστοποιητικά Haccp (δεν ξέρω αν το έγραψα σωστά) ελέγχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ στα υπολοίματα των φυτοφαρμάκων και άλλων ουσιών που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή του κρασιού.ΘΕΩΡΩ ΥΠΕΡΒΟΛΗ να ακριβοπληρώνει κάποιος ένα κρασί ή και άλλα ακόμη προϊόντα στα οποία ενδεχόμενα να επιτρέπονται ΕΞΙΣΟΥ ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ βλαβερές ουσίες.Τέλος επειδή δοκιμάσαμε να παράγουμε σταφύλι με την βιολογική διαχείρηση σας πληροφορώ ότι είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΟ να παράγεις σταφύλι ποιότητας για ένα καλό κρασί. Σε δύσκολες χρονιές όπως η φετινή είναι ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΥΝΑΤΟ μόνο με τα σκευάσματα που επιτρέπονται στην βιολογική διαχείριση να έχεις παραγωγή για να παράγεις ΚΑΛΟ κρασί. Καλό απόγευμα προς όλους.

     
  6. black-Martini

    04/09/2009 at 23:24

    Ειδα βοηθεια και ειπα να μπω.Εγω σαν Κερκυραια θα σου προτεινα τα κρασια του κτηματος Θεοτοκη.Κατα ποσο ειναι βιολογικης καλλιεργειας δεν το γνωριζω.Υπαρχει ιστοσελιδα που μπορεις να ερθεις σε επικοινωνια με τον ιδιοκτητη.http://www.theotoky.com/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1Επισης εχουμε το παραδοσιακο κουμ κουατ.Σε γλυκο του κουταλιου,μαρμελαδα ή σε λικερ.Απαιχτη γευση!! Το γλυκο του κουταλιου πικρογλυκο βεβαια αλλα το κουμ κουατ ειναι πλουσιο σε βιταμινη c,βοηθα στην πεψη για οσους εχουν προβλημα και συστηνεται για την καλη λειτουργια του αιματος και της καρδιας!!ΣΤο επιμελητηριο της Κερκυρας θα μπορεις να παρεις πληροφοριες για το ποιος κανει βιολογικη παραγωγηhttp://www.cci-kerkyra.gr/gr/Ελπιζω να βοηθησαμε ολοι μας….και να εχεις επιτυχια σε οτι κανεις!!Καλο βραδυ

     
  7. Bio-Μπαξές

    05/09/2009 at 19:34

    Γιώργη μου, έχω δουλέψει πολλά χρόνια σ\’ένα εργοστάσιο στο τμήμα ποιοτικού ελέγχου. Αυτό που έμαθα καλά είναι οτι οι ποιστοποιήσεις από HACCP και τα διάφορα ISO αφορούν τομείς μεταποίησης (διασφ\’αληση ποιότητας και ασφάλειας στις επιχειρήσεις μεταποίησης, παραγωγής , συσκευασίας, διακίνησης κλπ τροφίμων). Εγώ εδώ δεν μίλησα για βιολογικά κρασιά αλλά για βιολογική καλλιέργεια αμπελιού – καθαρά γεωργική παραγωγή – και άρα θα ανατρέξουμε στην AGROCERT (φορέας πιστοποίησης αγροτικών προιόντων και επίβλεψη φορέων ελέγχου και ποιστοποίησης). Όσον αφορά το αμπέλι, ναι, θα συμφωνήσω μαζί σου οτι η βιολογική καλλιέργεια και η συμβατική απέχουν ελάχιστα μεταξύ τους. Σε κάποιες περιπτώσεις και καθόλου. Ελα όμως που ο Βιο-καταναλωτής θέλει να δει την σφραγίδα του οργανισμού πιστοποίησης….Τις προάλες βρέθηκα σε κατάστημα με όλα τα Ναουσαίικα κρασιά. Κατα τύχη ήρθε ένας πελάτης-τουρίστας και ζήτησε από την πωλήτρια να του δείξει τα βιολογικά κρασιά που διέθετε το κατάστημα. Κι ενώ υπήρχαν τόσα πολλά κρασιά (Βαένι, Μπουτάρι, Καρανάτσιου, Δαλαμάρα κλπ)δεν έδωσε καν σημασία σε αυτά, παρά έπιασε τα "βιολογικά" κρασιά και κοίταξε αμέσως να δει από ποιόν φορέα πιστοποιούνται. Μάλιστα κάποιο από αυτά πιστοποιείται από την ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ, και προφανώς ο άνθρωπος δεν την γνώριζε και το είδα λίγο επιφυλακτικό. Εδώ να επισημάνω οτι Βιολογικά κρασιά δεν υπάρχουν (αν υπήρχαν θα μιλούσαμε για HACCP και ISO) αλλά μόνο κρασιά από βιολογική καλλιέργεια σταφυλιού. Όσο για την τιμή που λές….την απάντηση την έδωσες μόνος σου, οτι δηλ. με τα σκευάσματα που επιτρέπονται στη βιολ. καλλ. είναι πολύ δύσκολο να έχεις μια καλή παραγωγή.Στον κατάλογο με τα "βιολογικά κρασιά" που έχω περιλαμβάνεται και το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη (Αδριάνη Δράμας). Τι έχεις να μου πεις γι αυτά;Αγγελάκι μου σ\’ευχαριστώ πολύ για όλα, θα ρίξω μια ματιά στις διευθύνσεις και αν χρειαστώ κάτι θα έρθω σ\’επαφή μαζί σου.

     
  8. Γιώργης

    08/09/2009 at 20:13

    Δεν με κατάλαβες καλή μου και συγνώμη που άργησα να δω την απάντησή σου.Τα όρια φυτοφαρμάκων στο κρασί είναι τόσο αυστηρά που σε κάθε μπουκάλι κρασί που πίνει κάποιος θα δεχθεί εισροή φυτοφαρμάκων τα οποία θα τα δεχθεί από λιγότερο από 50 γρ σταφυλομάζας. Αυτό όχι με την περιεκτικότητα που υπάρχει, αλλά ΜΕ ΤΟ ΟΡΙΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ. Με δεδομένο ότι συνήθως οι οινοπαραγωγοί ψεκάζουν κατά πολύ λιγότερο το κρασοστάφυλο καταλαβαίνεις ότι η σταφυλομάζα οινοποίησης περιέχει πολύ μικρότερες ποσότητες φυτοφαρμάκων απ΄τις επιτρεπτές στα επιτραπέζια. Έτσι λοιπόν και επειδή στο κρασί θα περάσουν πολύ ελάχιστες ποσότητες αφού το μεγαλύτερο μέρος των φυτοφαρμάκων μένει στα τσάμπουρα καταλαβαίνεις ότι είναι ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ να αναζητήσω ένα ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ κρασί το οποίο ενδεχόμενα ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΛΕΧΘΕΙ επαρκώς. Αυτό ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ τις εταιρίες πιστοποίησης οι οπο΄΄ιες κάνουν πολύ καλή δουλειά στους ελέγχους, αλλά γιατί ενδεχόμενα κατά την οινοποίηση να χρησιμοποιηθούν πολύ περισσότερες ουσίες ΕΠΙΤΡΕΠΤΕΣ οι οποίες κανείς δεν ξέρει κατά πόσο πειράζουν και μπορεί να είναι το ίδιο ή καιο περισσότερο επικίνδυνες.Προτιμώ λοιπόν τους ελέγχους HACCP ΚΑΙ ΟΧΙ ISO γιατί το ΙSO είναι απλά μια διαδικασία ελέγχου ποιότητας ενώ το HACCP είναι έλεγχοι που αφορούν την υγεία με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και στους ελέγχους περιλαμβάνονται έλεγχοι που ενδεχόμενα ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ από τις εταιρίες πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων γιατί αφορούν την οινοποιητική διαδικασία και όχι το ίδιο το προϊόν.Σχετικά με το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη το οποίο επίσης είναι ανταγωνιστικό προς εμάς και μάλιστα πρόκειται για εταιρία η οποία προέκυψε από την δική μας εταιρία και αφορά τον αδερφό του προέδρους της εταιρίας μου από την οποία αποχώρησε και ίδρυσε την οινοποιεία του. Ξέρω ότι είχε αμπελώνες βιολογικής κατεύθυνσης αλλά ποτέ δεν δοκίμασα κάποιο από τα σχετικά κρασιά του για να εκφέρω γνώμη.Επαναλαμβάνω ότι ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ η αναζήτηση κρασιών βιολογικής κατεύθυνσης και αυτό γιατί η ποιότητα της σταφυλομάζας ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ μπορεί να είναι σε καλή κατάσταση για ένα καλό κρασί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και οι περισσότερες των ανθεκτικών ποικιλιών δεν παράγουν κρασιά σε ποιότητα καλή για απαιτιτικούς του είδους. Φυσικά πρόκειται για την υποκειμενική μου γνώμη και θυμίζω ότι είμαι ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ με την βιολογική κατεύθυνση των καλλιεργειών και υπέρ της ολοκληρωμένης καταπολέμησης που θα συνδυάζει τις μέθοδες για την ελα;χιστοποίηση των φυτοφαρμάκων και όπως δρούμε εμείς στην εταιρία μου στην οποία ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ σχετικά με τις υπολοιματικότητες και εκτελούμε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ που αφορούν τόσο την σταφυλομάζα ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ αλλά και στο κρασί λίγο πριν βγει στην αγορά.

     
  9. Bio-Μπαξές

    09/09/2009 at 18:31

    Γιώργη μου, σ\’ευχαριστώ για την ενημέρωση και θα πρέπει να σου πω οτι εγώ με αμπέλι ουδεμία σχέση έχω (και γνώση βέβαια) και με το κρασί ελάχιστη. Πίνω σπανιώτατα…Τα δικά μου αντικείμενα είναι αγγούρι, ντομάτα, φασολάκι, λάχανα, μαρούλια και πάει λέγοντας….Καλό σου βράδυ.

     
  10. Γιώργης

    13/09/2009 at 12:46

    Ενημερωτικά καλή μου θα σε πληροφορήσω ότι κρασί βιολογικής καλλιέργειας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ. Υπάρχουν κρασιά φτιαγμένα από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας. Αυτό γιατί ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ περιέχουν Θειώδη τα οποία αν βρεθούν σε υψηλές συγκεντρώσεις είναι εξαιρετικά δηλητηριώδη. Αν δεν κάνω λάθος το όριο είναι 240 ppm για το κρασί καιγίνεται προσπάθεια στα κρασιά βιολογικής καλλιέργειας να οριστεί το μισό δηλαδή 120 ppm. Ακόμη και έτσι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΧΘΟΥΝ κρασιά υψηλής αντοχής στον χρόνο με αυτές τις συγκεντρώσεις και έτσι απλά μερικοί προσπαθούν να αποκτήσουν όνομα και να εκμεταλευτούν την επιθυμία για καθαρά προϊόντα των καταναλωτών για να προωθήσουν κρασιά αμφιβόλου ποιότητας και με δεδομένο ότι τα περισσότερα κρασιά που κυκλοφορούν στην αγορά είναι ξύδια και μάλιστα κακής ποιότητας και δεν εξαιρούνται τα μεγάλα ονόματα αφού από όλους πρέπει να επιλέξεις μία ετικέτα κατά προτίμηση με δοκιμή και αυτο για να ξέρεις να το συγκεκριμένο πρόϊ\’ον αξίζει.Ακόμη και εμείς κατά καιρούς είχαμε ατυχήματα με κάποιες ποσότητες κρασιών οι οποίες βγήκα στην αγορά και δεν είχαν αντοχή στον χρονο. Συχνά ένα κρασί βγαίνει πολύ καλό στην αγορά, αλλά η αντοχή του είναι μικρή γιατί μπορεί να μην έχει γίνει η σωστή διααχείρηση για λόγους που έχουν να κάνουν με θολόματα τα οποία μερικές φορές είναι μη προβλέψιμα και αυτό γιατί ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ να κάνει όλες τις δοεργασίες για να είναι σίγουρος ότι δεν θα παρουσιθαστεί κάποιο από τα γνωστά προβλήματα. Συχνά αυτά τα θολώματα είναι πολύ απλό να καθαριστούν με φυσικές μέθοδες και να μην έχει ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΗ στο κρασί αφού ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΧΗΜΙΚΟ, αλλά θα αφαιρεθούν με χρήση φυσικών υλικών τα στοιχεία που προκαλούν το θόλομα.Ενδεικτικά θα αναφέρω τις γνωστές κόλλες που χρησιμοποιούνται οι οποίε μπορεί να είναι από ψάρι ή το ασπράδι του αυγού τα οποία χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των κρασιών από κάποια συσσωματώματα. αυτές οι κόλλες κατακάθονται και συμπαρασύρουν τα ανεπιθύμητα συσσωαμτώματα και καταλήγουμε στον καθαρισμό του κρασιού με την αφαίρεση της προσθεισείσας ουσίας.Αυτά τα λίγα ενημερωτικά για να καταλάβεις εσύ και οι αναγνώστες σου ότι είναι προτιμότερο να επιλέγεις ένα καλό κρασί συμβατικής καλλιέργειας από κάποιο πιθανό ξύδι που προήλθε απ΄πο σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας ή από κάποιο το οποίο θα έχει υψηλή ποσότητα θειωδών και αφού ακόμη δεν έχει θεσπιστεί η ανάλογη νομοθεσία.Για τα θειώδη αλλά και για τα αρώματα καλό θα είναι το κρασί να αδειάζει σε μία κανάτα. Με τον αερισμό του κρασιού φεύγει μέρος από τα θειώδη και στην κανάτα απλώνονται περισσότερο τα αρώματα. Φυσικά το κρασί θα πρέπει να καταναλωθεί αμέσως.Την καλημέρα μου.

     
  11. Bio-Μπαξές

    11/10/2009 at 12:33

    Γιώργη, θέλεις να μου πεις δηλ. οτι χρησιμοποιούνται θειώδη στα αμπέλια βιολ. καλ. και δεν χρησιμοποιούνται στα συμβατικά; Και άλλωστε, ακολουθείται ένα πρόγραμμα, υπάρχουν ημερομηνίες που πρέπει ν\’ακολουθηθούν για να γίνει η οποιαδήποτε ενέργεια είτε στην βιολ. γεωργία είτε στην ολοκληρωμένη. Αυτό εσύ το ξέρεις πάρα πολύ καλά. Απο κει και πέρα, είναι στη συνείδηση του κάθε καλλιεργητή ( με όποιο κόστος ή ρίσκο) για το πως θ\’ακολουθήσει αυτό το πρόγραμμα. Πάντως η γνώμη μου είναι πως για τους βιοκαλλιεργητές κ βιοκαταναλωτές το θέμα αυτό είναι ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ. Και αμφιβάλω πολύ αν κάποιος από τους βιοκαλλιεργητές μπαίνει σ\’ άυτην τη διαδικασία μόνο και μόνο για το κέρδος. Αλλά για ποιό κέρδος μου μιλάς; Σοβαρά πιστεύεις οτι όσοι ασχολούνται με τη βιολική γεωργία έχουν περισσότερα εισοδήματα; Εσύ ο ίδιος είπες οτι κάποτε το επιχειρήσατε και είδατε οτι η δουλειά είναι "μανίκι", και αποχωρήσατε… Όταν η ποσότητα παραγωγής είναι αρκετά μικρότερη, δύσκολο (όπως λες) να επιτευχθεί η σωστή ποιότητα, τα έξοδα παραγωγής και πιστοποίησης μεγάλα, για ποιό κέρδος μπορούμε να μιλάμε;;;;;;;;; Παίρνοντας λοιπόν υπ\’όψην όλα αυτά θεωρώ οτι είναι πολύ φυσικό οι τιμές των προϊόντων να είναι πιο υψηλές.

     

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: