RSS

Γύρη

02 Σεπτ.

Γύρη, μια πλήρης φυσική τροφή

 
Η γύρη είναι οι αρσενικές αναπαραγωγικές μονάδες, οι οποίες σχηματίζονται στους ανθήρες των ανώτερων ανθοφόρων φυτών. Αποτελεί την «ανταμοιβή» της μέλισσας για την συμβολή της στη διαδικασία της επικονίασης. Στη χημική ανάλυσή της κυρίαρχη θέση κατέχουν οι πρωτεΐνες και οι υδατάνθρακες. Οι περιεκτικότητες τόσο αυτών, όσο και των υπολοίπων συστατικών της είναι άμεσα συνυφασμένες με τη βοτανική της προέλευση
Η γύρη είναι προϊόν που συγκεντρώνουν οι μέλισσες από διάφορα λουλούδια. Είναι πλούσια φυσική τροφή σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, απαραίτητα αμινοξέα, ορμόνες, ένζυμα και άλλα χρήσιμα συστατικά για τη διατροφή μας.

ΠΟΣΗ ΓΥΡΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.

35 γραμμάρια γύρης (μία κουταλιά της σούπας) την ημέρα, καλύπτει μεγάλο ποσοστό των ημερήσιων αναγκών μας σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Η κατανάλωση πρέπει να ξεκινήσει με μικρή ποσότητα μέχρι να συνηθίσει το στομάχι. Προτείνεται μία κουταλιά του γλυκού καθημερινά για μία εβδομάδα και σταδιακή αύξηση σε μία κουταλιά της σούπας. Η κατανάλωση θα πρέπει να συνεχιστεί χωρίς διακοπή για 4-6 μήνες ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου.

Η γύρη καταναλώνεται αυτούσια ή διαλύεται σε κάποιο φυσικό χυμό ή αφέψημα.

Αντενδεικνύεται μόνο σε περιπτώσεις αλλεργίας (ιδιαίτερα σχετιζόμενες με το αναπνευστικό και πεπτικό σύστημα) και στο σακχαρώδη διαβήτη .

* Η γύρη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ρητίνη (60mg/100 gr γύρης), η οποία αυξάνει την αντίσταση των τριχοειδών αγγείων, προφυλάσσοντας έτσι τον οργανισμό από εγκεφαλικές αιμορραγίες.
* Η γύρη περιέχει γοναδονοτρόπες ορμόνες, που είναι οι βιολογικά δραστικές ουσίες που δρουν απευθείας στους γενετικούς αδένες. Η σπερματογένεση στον άνδρα και η φυσιολογική εξέλιξη των ωοθυλακίων στη γυναίκα, καθορίζονται σημαντικά από την παρουσία των ορμονών αυτών.
* Η γύρη βοηθά στη διανοητική λειτουργία και ενισχύει τη συστολή της καρδιάς.
* Έχει διουρητική δράση.
* Η γύρη βελτιώνει την όρεξη γι’ αυτό και συνιστάται ιδιαίτερα για τις περιπτώσεις:
-Αδυναμίας και γενικής εξασθένισης του οργανισμού.
-Εντερικών ανωμαλιών.
-Ψύχωσης και νευρασθένειας.
-Απώλεια μνήμης.
-Κακού μεταβολισμού.
* Η γύρη βελτιώνει την κατάσταση ατόμων που έχουν ήπιες αλλεργικές εκδηλώσεις και τους βοηθά ώστε να αποκτήσουν βαθμιαία αντίσταση (ανοσοποίηση).
* Η γύρη δρα ευεργετικά στον προστάτη και βελτιώνει την θεραπευτική αγωγή στην προστατίτιδα (φλεγμονή του προστάτη).
* Η γύρη είναι πλούσια σε κυστεϊνη, ένα αμινοξύ που επηρεάζει θετικά την τριχοφυΐα και το χρώμα των μαλλιών
* Η γύρη μετριάζει και περιορίζει σημαντικά τα προβλήματα της εμμηνόπαυσης (κλιμακτήριος).
* Η γύρη δίνει ευεξία, αυξάνει την αυτοπεποίθηση και βελτιώνει την σεξουαλική κατάσταση.
* Η γύρη περιέχει βιολογικά ενεργές ουσίες που επηρεάζουν θετικά το μεταβολισμό του νερού, ελέγχουν την όρεξη, την εναπόθεση λίπους στον οργανισμό, την λειτουργία των ωοθηκών και του θυρεοειδούς αδένα και γενικά προάγει την καλή φυσική κατάσταση του σώματος.

 
 
 
5 Σχόλια

Posted by στο 02/09/2009 σε Υγεία και ευεξία

 

5 responses to “Γύρη

  1. Αλέξανδρος

    02/09/2009 at 19:24

    χρήσιμες πληροφορίες … ευχαριστούμε

     
  2. Άνιμα

    02/09/2009 at 19:26

    Αυτό για το θυρεοειδή αδένα με ενδιαφέρει άμεσα…Ενδιαφέρουσα καταχώρηση!Καλό σου απόγευμα Ελένη!! 🙂

     
  3. Άρτεμης

    02/09/2009 at 22:45

    Να λοιπόν που μπορούμε να μάθουμε και κάποια πράγματα +….…που μέχρι τώρα…σχεδόν….δεν ξέραμε τίποτα πάνω στο είδος….Καλό σου βράδυ …κοπέλα μου…….

     
  4. Τσουκνιδιτσα

    02/09/2009 at 22:54

    Ιδέα δεν ειχα… Ευχαριστω!!!Καλη νυχτα!!!

     
  5. 300

    03/09/2009 at 01:26

    ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΠΕΣ ΤΙΣ……..ΙΣΩΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ μπορέσουν να προλάβουν να τα μάθουν όλα..!(πλάκα κάνω…..πειράζω)….ΚΑΛΟΤΑΤΗ ΗΜΕΡΑ Βιολογική…………..

     

Σχολιάστε